уторак, 2. децембар 2014.

Savet kako da imate savrsenu kožu

Pokušajte poboljšati svoju kožu tako što ćete promeniti svoju ishranu. Iako neka hrana može negativno uticati na kožu, a druga će poboljšati njen izgled, elastičnost i rešiti neke probleme poput akni ili ekcema. Predlažemovam listu od 10 namirnica koje trebate jesti svaki dan da bi ste imali što bolju kožu.

 


1. Losos
Losos je odlična hrana za borbu protiv stresa i depresije. Konzumiranjem lososa ćete uneti potrebnu količinu vitamina D koji je odgovoran za održavanjem zdravlja srca, kostiju i debelog creva. Losos je odlična namirnica za borbu protiv raka debelog creva, bolesti srca ili kostiju. Ova riba je bogata omega 3 masnim kiselinama koje su odlične za borbu protiv upala, bora i akni.

2. Paprika
Paprika je ukusna namirnica koju možete jesti kuvanu ili živu. U jednoj paprici imate 100% više C vitamina nego što vam je potrebno za dnevni unos. Osim toga crvena paprika sadrži dijetalna vlakna i B6 vitamin. Bogata je karotidima koji spečavaju bore i poboljšavaju cirkulaciju.
 
3. Crna čokolada
Crna čokolada je bogata antioksidansima, masnim kiselinama i flavanoidima koji su odlični za kožu. Antioksidansi u tamnoj čokoladi će smanjiti tvrdoću kože i zaštititi je od oštećenja izazvanih suncem. Kakao opušta arterije i tako poboljšava protok krvi.

4. Papaja
Papaja je odlično voće koje ima samo 39 kalorija na 100 grama i ne sadrži holesterol. Papaja ima malu količinu fruktoze i odlična je za probavni trakt. Sadrži vitamine C i E, te beta karoten koji je odličan za borbu protiv upala i akni. Vitamin C će zaštititi vašu kožu od sunca.




 5. Kokosovo ulje
Kokosovo ulje je jedno od najboljih izvora zasićenih masnoća sa 90% manje kalorija. Sadrži laurinsku kiselinu koja je odlična za borbu protiv bakterija i virusa, a savršena je za borbu protiv upala i akni. Kokosovo ulje je bogato esencijalnim masnim kiselinama i vitaminom E koji održava kožu vlažnom, mekom i bez bora.

6. Zeleni čaj
Zeleni čaj je bogat antioksidansima i jedinstvenim aminokiselinama koje će vam pomoći da se opustite i smanjite nivo stresa. Zeleni čaj može smanjiti rizik od razvijanja visokog krvnog pritiska, a dokazano je da je odličan protiv upale i raka.

7. Semenke
Semenke poput suncokreta, bundeve i lana su odlične za vašu kožu. Semenke bundeve i suncokreta su bogate selenom, vitaminom E, magnezijumom i proteinima. Selen se odličan za borbu protiv bora, vitamin E poboljšava vlažnost kože, a magnezijumom smanjuje nivo stresa. Omega 3 masne kiseline u lanu su savršene za borbu protiv akni i bora.



 8. Spanać
Spanać je namirnica bogata gvoždjem, hlorofilom, vitaminom E, magnezijumom, vitaminom A, vlaknima, proteinima i Vitaminom C. Zbog svojih antioksidansnih svojstava, vitamina C, E i A posebno je dobar za vašu kožu. Spanać sadrži antioksidanse koji su odlični za borbu protiv svih problema za kožom.

9. Celer
Celer sadrži vitamin K koji pomaže krvotok i smanjuje visok pritisak. Ovo povrće pomže u smanjenju nivoa stresa koji je jedan od glavnih uzročnika visokog krvnog pritiska, migrena pa čak i raka. Celer sadrži natrijum, kalijum i vodu koji mogu sprečiti dehidraciju vaše kože.

10. Šargarepa
Šargarepa je odlična za vaše oči i kožu, pogotovo za smanjenje upala. Ovo povrće je bogato vitaminom A, a zaustavlja preteranu proizvodnju ćelija na spoljnoj strani kože. Vitamin A smanjuje proizvodnju ćelija raka kože. Pojedite pola šolje šargarepe svaki dan za savršenu kožu.

Negujte vašu lepotu i odložite starenje!!!

Нема коментара: