уторак, 23. децембар 2014.

Očistite jetru suvim groždjem!!!

Jetra u našem organizmu ima ulogu fabrike krvi. Ona učestvuje u procesu obnavljanja krvi. Takođe pomaže jačanju i stimulaciji varenja u organizmu. Jetra obavlja još jednu važnu funkciju: ona čisti krv i eliminiše sve toksine i nečistoće iz nje. Otuda je jasno da je čista jetra – zdravlje, vitalnost, energija, lep izgled i dobro raspoloženje.
Postupak cišćenja i detoksikacije jetre uz pomoć suvog grožđa, je jedan od najefikasnijih metoda oporavka organizma i oslobađanja od hroničnih bolesti i toksina. Jer sama zatrovanost organizma sprečava ga uključiti mehanizam samo-izlečenja, a takođe značajno smanjuje efikasnost lekova i recepata tradicionalne medicine.

 

– Ujutru natopite pola čaše suvog grožđa na 15 minuta u toploj vodi, zatim ga dobro isperite pod mlazom vode.
– Stavite oprano suvo grožđe u čašu i napunite je prokuvanom vodom sobne temperature do vrha. I ostavite do sledećeg jutra.
– Sledećeg jutra, na prazan stomak, popijte napitak i pojedite suvo grožđe. Lezite u krevet na 1,5-2 sata i stavite topli oblog (termofor) na desnu stranu stomaka.
Ovaj postupak se obavlja jednom nedeljno. Kurs čišćenja – mesec dana (četiri puta mesečno), dva puta godišnje.

Bitno: Kvalitetno suvo grožđe – bez sjaja, naborano, ne previše mekano, ali nije ni tvrdo. Bobice moraju biti očuvane, nisu oštećene. Dobro suvo grožđe mora biti tamno ili braon boje (ako je u pitanju svetla sorta grožđa – onda je svetlo braon boje). Takođe postoji i crno suvo grožđe sa plavičastom nijansom, koje se dobija iz tamnnih sorti vinove loze. Idealno je, ako možete pronaći suvo grožđe sa „repićima“ – jedan od glavnih pokazatelja njegove prirodnosti. Kada ste izabrali pravo suvo grožđe – možete početi sa pripremom sredstva za čišćenje jetre.

Нема коментара: