уторак, 9. децембар 2014.

Homeopatija - mentalno emocionalno i fizicko lecenje

Da bismo vam nadalje pisali o lekovitom bilju najpre ćemo vam objasniti šta je homeopatija, odnosno kako se lečiti lekovitim biljem. Homeopatija leči bolesnika, a ne bolest...

Homeopatija je blag, holistički način lečenja u sklopu kojega se vrlo slabim otopinama pobuđuje telesni potencijal samoiscjeljivanja. Dok konvencionalni lekovi deluju putem obuzdavanja simptoma, homeopatski preparati sastavljeni su tako da sarađuju sa simptomima kako bi telu omogućili da se samo oslobodi bolesti. Metoda se temelji na jednostavnoj, ali vrlo delotvornoj zamisli: sustanca koja u zdravom čoveku izazove određenu bolest ili simptome, u bolesnom će čoveku izmeniti ili izlečiti istu bolest ili simptom. Stoga se prreparati biraju temeljem njihove sličnosti s pacijentovim simptomima, u skladu s temeljnim homeopatskim načelom sličnosti leka i bolesti. 


 Lečenje na osnovu homeopatskih ideja počelo je približno pre oko 200 godina. Ideja o takvom obliku lečenja javile su se mnogo ranije, još u doba stare Grčke, od strane Hipokrata. Sistem lečenja je nazvan homeopatija (od grčkih reči koje znače "slično patnji").
Homeopatska sredstva deluju tako što podstiču odnosno stimulišu snagu osobe (princip vitalne sile) jer ta sila je ponekad sklona zaboravu. Ovaj podsticaj će pomoći celokupnoj ličnosti pacijenta da se očisti od svih posledica neravnoteže unutar njega koje su dovele do zdravstvenih tegoba. Cilj je da se osoba dovede do nivoa zadovoljavajućeg (optimalnog) zdravlja po merilima medicinskih i socioloških standarda na što je moguće efikasniji način tako da je taj nivo u saglasnosti sa starošću osobe koja se leči.
U homeopatiji, cilj nije otklanjanje simptoma, nego prepoznavanje i otklanjanje uzroka simptoma. Iz tog razloga, pravi homeopatski lek je baziran na razumevanju celokupne osobe, radije nego na odgovoru na simptome određene bolesti. Pre početka samog lečenja postavlja se pitanja o ishrani i načinu života. Definitivno se mora promeniti, naročito ako dosadašnje navike u ishrani doprinose tegobama. Za dobro zdravlje je neophodna pravilna ishrana, a to znači manje šećera, masti, alkohola i prečišćenih namirnica. Ljudi danas postaju sve više svesni prednosti hrane koja se proizvodi bez veštačkih boja, konzervansa i začina. S druge strane, ljudima sve više stoje na raspolaganju integralne i organske namirnice koje se proizvode bez herbicida, pesticida i veštačkog đubriva (organska proizvodnja). Osim toga, ambijent je sve više zagađen, izloženi smo raznim patogenim zračenjima tako da je potrebno sveukupno sagledavanje tegoba pre početka tretmana. Ambijent življenja može da bude podržavajući faktor u nastanku tegoba (npr. višedecenijski život u vlažnom podrumu pretvoren u stanište).
Koliko traje lečenje?
Prosečno homeopatsko lečenje traje od mesec dana do tri meseca. U nekim slučajevima ono traje kraće ili duže od ovog perioda, sve je individualno.


Učinite dobro za sebe.                                      Vratite se prirodi, vratićete se sebi.

Odlični rezultati kod dece
Homeopatija je naročito delotvorna u dečjem uzrastu jer deca odlično reaguju na homeopatske lekove. Homeopatsko lečenje ima jako dobre efekte u tretiranju upale srednjeg uha i sinusa, kod glavobolje, u slučajevima kada postoji sklonost ka infekcijama usled oslabljenog imuniteta…
Kod dece neke smetnje koje uključuju i psihološki faktor mogu biti obuhvaćene jednim lekom koji uklanja i nekoliko tegoba istovremeno.

Нема коментара: