Jetra u našem organizmu ima ulogu fabrike krvi. Ona
učestvuje u procesu obnavljanja krvi. Takođe pomaže jačanju i
stimulaciji varenja u organizmu. Jetra obavlja još jednu važnu funkciju:
ona čisti krv i eliminiše sve toksine i nečistoće iz nje. Otuda je
jasno da je čista jetra – zdravlje, vitalnost, energija, lep izgled i
dobro raspoloženje.
Postupak cišćenja i detoksikacije jetre uz pomoć suvog grožđa, je
jedan od najefikasnijih metoda oporavka organizma i oslobađanja od
hroničnih bolesti i toksina. Jer sama zatrovanost organizma sprečava ga
uključiti mehanizam samo-izlečenja, a takođe značajno smanjuje
efikasnost lekova i recepata tradicionalne medicine.
– Ujutru natopite pola čaše suvog grožđa na 15 minuta u toploj vodi, zatim ga dobro isperite pod mlazom vode.
– Stavite oprano suvo grožđe u čašu i napunite je prokuvanom vodom sobne temperature do vrha. I ostavite do sledećeg jutra.
– Sledećeg jutra, na prazan stomak, popijte napitak i pojedite suvo
grožđe. Lezite u krevet na 1,5-2 sata i stavite topli oblog (termofor)
na desnu stranu stomaka.
Ovaj postupak se obavlja jednom nedeljno. Kurs čišćenja – mesec dana (četiri puta mesečno), dva puta godišnje.
Bitno: Kvalitetno suvo grožđe – bez sjaja,
naborano, ne previše mekano, ali nije ni tvrdo. Bobice moraju biti
očuvane, nisu oštećene. Dobro suvo grožđe mora biti tamno ili braon boje
(ako je u pitanju svetla sorta grožđa – onda je svetlo braon boje).
Takođe postoji i crno suvo grožđe sa plavičastom nijansom, koje se
dobija iz tamnnih sorti vinove loze. Idealno je, ako možete pronaći suvo
grožđe sa „repićima“ – jedan od glavnih pokazatelja njegove
prirodnosti. Kada ste izabrali pravo suvo grožđe – možete početi sa
pripremom sredstva za čišćenje jetre.
Нема коментара:
Постави коментар